Kingdom Solar – KDM napelemek

A Tiszta Energiáknál folyamatosan arra törekszünk, hogy megtaláljuk a magyar piac elvárásainak leginkább megfelelő napelemes termékeket, amik kedvező áraik mellett a lehető legmagasabb minőséget képviselik. Mindkét igényt maradéktalanul kielégíti a KINGDOM Solar (rövid nevén KDM) kínai napelem, melynek kizárólagos hazai forgalmazását augusztustól elindítjuk.

A KDM a világ minden földrészén rendelkezik képviseletekkel. Engedélyei valamint TÜV, CE, ISO, ETL, IEC minőségi tanúsítványai az európai, amerikai, afrikai, ausztrál és ázsiai piacokon is elérhetővé teszik termékeiket.
Napelem paneljeinek minőségéről sokat elmond, hogy összes forgalmának közel egynegyede a világ legigényesebb piacán, Japánban kerül értékesítésre. És itt nem csupán lakossági értékesítésről beszélünk, hanem több, akár 10 MW hozamú naperőműről is.
OEM gyártóként olyan vezető napelemes gyártók számára is szállít, mint a Jinko, ami a smart rendszerek legkiemelkedőbb márkája.

A KDM napelem cellákat és paneleket is gyárt, évi 500 MW kapacitással. Gyártásuk teljesen automatizált, minőségellenőrző rendszerük többszintű, ami garantálja, hogy a gyártás egyik fázisán se jusson át nem megfelelő minőségű végtermék. Több mint 800 főt foglalkoztatnak, nagy létszámú kutató-fejlesztő csapattal rendelkeznek. Több mint 80 regisztrált szabadalmuk van, sikeres és környezettudatos vállalkozásként hazai és nemzetközi fórumokon számos elismerésben részesültek.
A minőség megítélésének szempontjából egyébként a legfontosabb fogódzó a gyártó saját, belső minőségbiztosítási előírása és ellenőrzési kritériumrendszere. Kikértük a KDM idevágó belső dokumentációját, amit egy független európai minőségtanúsító céggel véleményeztettünk. A felülvizsgálat eredménye az lett, hogy a KDM a méretének megfelelő, úgynevezett „Tier 2” kategóriában példátlanul szigorú és sok paraméterre kiterjedő minőségi elvárásokat állít a termékei elé.

Ennek az információnak a birtokában döntöttünk végül több jelölt közül a KDM mellett, hogy belevágunk a 260 Wp-es polikristályos KDM napelemek forgalmazásába. Biztosak vagyunk benne, hogy a KDM kiváló ár-érték arányának köszönhetően nagyon hamar ki fogja vívni magának a vezető helyet a hazai napelem piacon.