KIOTO SOLAR

Az osztrák KIOTO SOLAR 25 éve a napelem modul gyártás úttörő szereplője. Napelemes termékei, akár csak a szintén osztrák Fronius inverterei, a legmagasabb európai minőséget képviselik. A cég automatizált gépsorokon gyártja paneljeit, ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 és BS OHSAS 18001:2007 minősítéseknek megfelelően. A gyártásba bepillantást nyerhet az alábbi felvételeken: itt vagy itt. A KIOTO SOLAR éves napelem modul gyártási kapacitása 150 MW. A magyar piacon a KIOTO SOLAR 285 Wp-es monokristályos napelem paneljeit a Tiszta Energiák Kft. forgalmazza.

A KIOTO panelek a gyártási minősítések normái felett meg kell hogy feleljenek még a cég saját, az átlagnál jóval magasabb szintű egyedi minőségi elvárásainak is. Ezek a panelek ugyanis különlegesen szilárdak, ellenállnak 5400 Pa felületi nyomásnak is úgy, hogy eközben tömegük 20 kg-nál is könnyebb. A szélsőséges alpesi viszonyokra kifejlesztett jégeső teszten 25 mm-es jégdarabok 165,6 km/h sebesség melletti becsapódásait is ki kell bírniuk.

Ennek köszönhető, hogy a KIOTO 10 év termék- garanciát és 25 év lineáris teljesítménygaranciát vállal napelemeire!

A monokristályos panelek kiemelkedő hatékonyságának egyik kulcsa a különleges, tükröződésmentes üvegfelület. Ez a felület szinte alig veri vissza a napsugarakat, még a gyenge szórt fényt is képes elnyelni. A napelem panel így a napsugárzás szinte teljes spektrumát képes hasznosítani az áramtermeléshez.

A KIOTO SOLAR a magyar piacnak is az egyik meghatározó szereplője. 2015 szeptemberében egy osztrák fővállalkozó átadta Magyarország legnagyobb, 72.840 darab KIOTO SOLAR napelemből álló erőművét.

A Visonta mellett 30 hektáron elterülő 18,5 MWp hozamú napelem park 10.000 magyar otthon áramellátását tudja biztosítani: